تبلیغات
مجله ایرانی - هرم غذایی

مجله ایرانی

ما برای دل شما مطلب جمع آوری میكنیم...

هرم غذایی

نویسنده: حمیدرضا کریمی  موضوعات: آموزش   شماره:2182 دوم اسفند 87


عوامل موثربر انتخاب غذا
  • عوامل فرهنگی
  • عوامل روانی
  • عوامل اقتصادی و جغرافیای
  • نیاز به مواد غذایی

    روشهای مختلف تنظیم برنامه غذایی
  • سیستم مبادله ای
    تقسیم بندی کالری بین مواد مغذی انرژی زا
    ئیدرت های کربن: 55-60%
    پروتئین: 12-15%
    چربی: کمتر از 30%
  • هرم غذایی 


    گروه نان و غلات
  •   oشامل انواع نان، برنج، ماکارونی، گندم و جو است
  • oمقدار توصیه شده: 6-11 واحد
  • oواحد اندازه گیری
  •  نان : 1 برش 30 گرمی 
  •  برنج یا ماکرونی: 2/1 لیوان پخته 
  •  غلات پخته (سریال): 4/3 لیوان 
  •  کراکر (توک): 3-4 عدد

 

گروه میوه جات
  • مقدار توصیه شده: 2-4 واحد
  • واحد اندازه گیری:
    یک عدد میوه متوسط = 1 لیوان
    (2/1 لیوان میوه های ریز مثل انگور یا تمشک)
    آب میوه = 4/3 لیوان
    کمپوت= 2/1 لیوان
    خشکبار= 4/1 لیوان
  •  
    گروه سبزیجات
    oمقدار توصیه شده: 3-5 واحد

    oواحد اندازه گیری:
    سبزیجات پخته یا خرد شده= 2/1 لیوان
    آب سبزیجات (آب هویج)= ¾ لیوان
    سبزیجات برگدار (کاهو) خام= 1 لیوان

  •  
    توصیه برای مصرف  میوه و سبزیجات
    اگر با میوه مشكل دارد، سبزی بیشتری استفاده کنید.

    تا حد امكان از پخت زیاد سبزی خودداری شده و بیشتر به صورت خام یا بخارپز استفاده شود.

    در برنامه غذایی کودک این مواد گنجانده شود.

  •  
    گروه شیر و لبنیات
    oشامل شیر، ماست، پنیر، کشک و بستنی
    oمقدار توصیه شده: 2-3 واحد
    oواحد اندازه گیری:
    شیر ، ماست و کشک = 1 لیوان
    پنیر= 45-60 گرم
    بستنی= 2/1 1 لیوان


    گروه پروتئین ها

    oمقدار توصیه شده: 2-3 واحد = 150 – 210 گرم
    oواحد اندازه گیری:
    گوشت قرمز، مرغ و ماهی: 60-90 گرم = 1 واحد
    1 عدد تخم مرغ = 30 گرم گوشت
    2/1 لیوان حبوبات پخته = 30 گرم گوشت
    3/1 لیوان انواع مغزها یا 2 قاشق غذا خوری حلوا ارده یا کرم بادام خاکی = 30 گرم گوشت


    گروه چربی و قندها

    oشامل: انواع چربیها و قندهای ساده
    oمقدار توصیه شده: مشخص نمیباشد


    اگر كودك شیرینی جات زیاد مصرف می‌كند


    از دادن شیرینی و شكلات به عنوان جایزه خودداری شود.

    خرید و تهیه غذاهای شیرین در منزل به حداقل رسانده شود.

    از میوه به عنوان دسر استفاده شود.


    توصیه های همراه با هرم غذایی
  • oاستفاده از غذا های متنوع در هر گروه غذایی

    oاستفاده از مواد غذایی با حداقل مقدار شکر، چربی و کمتر از 300 ملیگرم در روز کلسترول

    oفعالیت فیزیکی حداقل 30 دقیقه در روز (5 روز در هفته)


    خصوصیات مثبت هرم

    1.هرم, مواد مغذی را با تصویر نشان می‌دهد كه با این كار مصرف كنندگان راحت تر می‌توانند آن را درك كنند.

    2.خواندن و یادآوری هرم تقریباً‌ ساده و آسان است.

    3.هر گروه غذایی و سهم‌های پیشنهادی برای مصرف آن‌ها، محدوده متنوعی را شامل می‌شود كه امكان انتخاب را به فرد می‌دهد.


    خصوصیات منفی هرم
    1.قابلیت كاربرد آن برای الگوهای تغذیه‌ای خاص, مثل گیاه خواران، كاملاً روشن نیست.

    2.تفسیر دقیق غذاهای مخلوط مانند پیتزا در قالب هرم،‌ واضح نیست.

    3.با انتخاب ضعیف غذا از گروه‌های غذایی، برخورداری از یك رژیم غذایی مناسب، امكان پذیر نیست.



    راهنمای غذایی آسیا
    Asian Dietary Guideline
  • محدودكردن مصرف چربی روزانه به زیر 40 گرم یا حدود 30% - 20% كالری كل
  • محدود كردن تامین انرژی بیش از 75% از غلات
  • كاهش مصرف قند و شیرینی روزانه
  • استفاده حداقل 6-4 ماهه نوازد از شیر مادر
  • خوردن صبحانه
  • نوشیدن روزانه شیر.

    مراحل تنظیم برنامه غذایی با استفاده
    از هرم غذایی
  • 1.محاسبه کالری مورد نیاز
    2.برآورد مقدار مورد نیاز از هر گروه غذایی
    3.تائین مقدار مصرف از هر گروه غذایی در وعده های مختلف غذایی
    4.انتخاب از غذاهای مختلف در هر گروه غذایی
    5.تطبیق با مقدار محاسبه شده



  • جدیدترین عناوین

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • تعداد کل پست ها :

لینك باكس هوشمند مهر،افزایش بازدید،لینک باکس،افزایش امار،مهر باکس